PEDRERA 3.8

CAPÇALERA FORMULARI

 

 

PROJECTE

El Centre Cultural Albareda i La Bàscula s’uneixen per impulsar un Programa d’acompanyament a grups musicals emergents del districte de Sants-Montjuïc, formats per joves de fins a 29 anys, que vulguin millorar i consolidar el seu projecte musical.

El programa inclou:

 • Tutoria i assessorament musical per part d’un productor. El professional s’encarregarà d’aportar experiència i consells al grup a més d’acompanyar-los als assajos, gravació i preparació del directe.
 • Residència als nostres bucs d’assaig.
 • Gravació en estudi d’un EP.
 • Preparació del directe (stage a escenari)
 • Formació en difusió, comunicació i management dins del sector.
 • Actuacions als dos equipaments i possibilitat de ser programats a diferents esdeveniments i espais culturals de la ciutat.

 

El procés d’acompanyament tindrà lloc de novembre de 2017 a abril 2018.

 

CONVOCATÒRIA

El període de recepció de propostes serà del 15 de setembre al 31 d’octubre de 2017.

Per participar a la convocatòria, cal omplir el formulari d’inscripció online que trobaràs al següent LINK

 

REQUISITS

 • Tenir entre 16 i 29 anys (més de la meitat dels components del grup hauran de tenir

edats compreses en aquesta franja d’edat, cap dels components hauran de tenir més

de 35 anys).

 

 • Com a mínim un dels membres del grup ha de residir a Sants-Montjuïc, i es prioritzarà tenir vincle o relació amb els barris del Poble-sec i la Marina.

 

 • Tenir un grup cohesionat amb ganes de consolidar-se en l’àmbit musical.

 

PROCÉS

 • Preselecció:

Totes les propostes presentades seran valorades pels equips professionals

del Centre Cívic Albareda i La Bàscula, que preseleccionarà 6 grups que passaran a la

següent fase. El dia 3 de novembre es notificarà la selecció final per l’audició amb els criteris d’originalitat de la proposta, emergència/projecció del grup i nivell d’execució de les peces presentades.

 

 • Selecció:

Els grups preseleccionats participaran en una audició, el divendres 10 de

novembre. Un jurat format per tres professionals del sector musical seleccionarà el

grup que gaudirà de l’acompanyament objecte d’aquesta convocatòria.

Als grups classificats en segona i tercera posició se’ls premiarà amb un paquet d’hores

d’assaigs als bucs de l’Albareda i amb la gravació d’un tema a l’estudi de gravació de La

Bàscula.

 • Jurat:

Els membres del jurat seran:

Marçal Lladó Lloveras és membre fundador del segell musical Bankrobber, on actualment s’ocupa de les tasques de management i anteriorment de la comunicació. Aquest treballa amb multitud d’artistes basant-se en el model de 360º que inclou discogràfica, editorial musical i agència de management. Des de Bankrobber també s’ha implicat en l’organització de cicles i festivals com Sons Solers o Connexions. Abans de tot això va exercir de periodista i va col·laborar en mitjans musicals i d’abast nacional.

Tamara G. Cascales és periodista habitual de Mondosonoro i el blog Gent Normal. Ha treballat en tasques de premsa a festivals com el Bilbao BBK Live, Azkena, Primavera Sound o Off at Forum. Actualment treballa al departament de programació de la Sala Apolo i és la responsable de premsa de la promotora Cultura Rock.

Enrique Albareda ha viscut a la primera línia l’evolució del rock a la ciutat, com a programador i dj de la sala Magic, com a dj a la sala Comuniquee i com a dj resident de la mítica sala Zeleste. És el conductor del programa “Rock Around the Clot” a Ràdio Clot i des de fa més de 10 anys és dj resident a la Bodega Saltó, emblemàtic local de música en directe al Poble-sec.

Josema Rubio i Iván Arroyes són al capdavant de l’Associació musical ZerodB i de Tengo un Pasajero Producciones, l’estudi de gravació i editorial musical amb seu a La Bàscula, activitat que combinen amb la formació a nous tècnics de so. En la seva trajectòria professional compten amb la gravació de maquetes i discos o el management de grups com Love of Lesbian, Standstill, Joder Around, Les Phillipes., Carrots, Tokyo Sex Destruction…

 

 • Resolució:

El grup seleccionat per participar al programa d’acompanyament es donarà a conèixer a partir del 17 de novembre.

 

RESUM DEL CALENDARI

 • Recepció de propostes: del 15 de setembre al 31 d’octubre
 • Audició amb els 6 grups preseleccionats: 10 de novembre
 • Resolució: 17 de novembre
 • Procés d’acompanyament: novembre 2017 a abril 2018

 

 

EL NOM DEL PROJECTE

Desenes de pedreres van foradar la muntanya de Montjuïc. Pedra que va servir per construir una ciutat, amb els seus habitatges i grans monuments. Pedra a polir com el talent musical jove que emergeix dels nostres barris.

La muntanya que divideix durant molts anys ara ens uneix amb aquest projecte transfronterer. 3.8 km és la distància a peu, seguint un camí establert, entre el centre cultural Albareda i l’espai jove la Bàscula. La distància en un camí escollit per treballar plegats envers els barris, el territori, la cultura.

INSCRIPCIÓ

Fent barris fem cultura!