La Marina Memòria Musical

#LMMM és un projecte comunitari que crea espais d’intercanvi de coneixement entre joves de 12 anys i un col.lectiu de gent gran del barri,  on comparteixen gustos i cultura musical.  Aquest intercanvi és el punt de partida d’un procés creatiu que conclou amb  una peça musical en clau de veu, percussió i música electrònica.

La proposta, que compta amb el suport del Pla de Barris de La Marina, s’emmarca en la relació de projectes de l’Espai Jove La Bàscula en col·laboració amb els instituts del territori.

Al projecte, que es desenvolupa durant tot un curs escolar a les instal.lacions de La Bàscula, hi participen un grup de 17 alumnes de 1r d’ESO de l’INS Montjuïc i les seves mestres i un grup de gent gran del barri, conduïts per diferents professionals del món de la música i de la dinamització sòciocultural.

 

EXPERIMENTACIÓ

Jugar amb els instruments

En la fase inicial del projecte, els joves juguen i experimenten amb instruments de percussió i aparells de música electrònica, a la vegada que es familiaritzen amb conceptes com el ritme, l’harmonia i la cadència.

IMG_6030

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERCANVI INTERGENERACIONAL

Compartir gustos musicals

En aquesta  fase, que se centra en l’intercanvi de coneixements musicals entre generacions, s’incorpora al projecte la gent gran. Gustos personals, estils marcats i èpoques memorables entren en joc a partir de sessions lúdiques dinamitzades per Berta Amador, on es balla, es canta i es coneixen formats de reproducció d’altres èpoques. L’intercanvi culmina amb l’elecció de dues cançons escollides per tots dos col.lectius.

web2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CREACIÓ COL.LECTIVA

Generar una peça musical conjunta

Les cançons que tots dos grups han escollit serveixen de base per crear una peça musical (cançó). Per una banda es treballa la lletra i per altra la música i la interpretació, en els assaigs dirigits per Robert González i Marcelo Acosta.

 

sdr

 

 

 

 

 

 

 

MOSTRA FINAL

Presentació al públic dels resultats del procés

Joves i gent gran pugen a l’escenari i a mode d’orquestra interpreten en directe la peça o peces que han treballat conjuntament. Més enllà de la peça creada, destaca la interaccció entre els dos col.lectius.

 

 

web